Welcome, Guest. Please Login
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
  HomeHelpSearchLogin  
 
Crash during start sequence (windows version) (Read 2322 times)
joao almeida
YaBB Newbies
*
Offline


Feed your monkey!

Posts: 4
Crash during start sequence (windows version)
Nov 15th, 2010 at 3:52am
 
Hi,

I have been trying to replicate the Phylogenetics Handbook examples for some time, but I cannot get the HyPhy to work.
During the program start sequence (fresh install, either ZipGenius or IZArc2Go) I get :

"
Error:Matrix/List LHS expected but not supplied.
Call stack
1 : Model_EFV_Vector[0]=0.087127

Error:Problem occurred in line:Model_EFV_Vector[0]=0.087127
Call stack
1 : Model_EFV_Vector[0]=0.087127

Error:Matrix/List LHS expected but not supplied.
Call stack
1 : Model_EFV_Vector[0][0]=0.076748

Error:Problem occurred in line:Model_EFV_Vector[0][0]=0.076748
Call stack
1 : Model_EFV_Vector[0][0]=0.076748

Error:Attempting to operate on an undefined value; this is probably a result of an earlier 'soft' error condition Exiting...
"

In Vista the program seems to be partly functional, but collapses when going for the alignment. In Win7 it crashes altogether.

I tried different places within the file system to no avail. I even tried to move files around, and meddling with the suspect files.
I am always using a fresh download of your development version.

I should have been doing something wrong... But what!?... Cry
Back to top
 
 
IP Logged
 
Sergei
YaBB Administrator
*****
Offline


Datamonkeys are forever...

Posts: 1658
UCSD
Gender: male
Re: Crash during start sequence (windows version)
Reply #1 - Nov 15th, 2010 at 10:54am
 
Ho joao,

Sorry HyPhy is crashing on your system. Could you tell me which example you were trying to work through when the error messages were displayed?

Sergei
Back to top
 

Associate Professor
Division of Infectious Diseases
Division of Biomedical Informatics
School of Medicine
University of California San Diego
WWW WWW  
IP Logged
 
joao almeida
YaBB Newbies
*
Offline


Feed your monkey!

Posts: 4
Re: Crash during start sequence (windows version)
Reply #2 - Nov 15th, 2010 at 3:18pm
 
Just starting the program... In Win7 (the error log presented) it cannot even start. In (other PC) Vista it appears to work for a while, but crashes when I try to perform any analysis.
Back to top
« Last Edit: Nov 16th, 2010 at 6:13am by joao almeida »  
 
IP Logged
 
joao almeida
YaBB Newbies
*
Offline


Feed your monkey!

Posts: 4
Re: Crash during start sequence (windows version)
Reply #3 - Nov 17th, 2010 at 11:17am
 
Environmental variables? Could it be related to them?...
Back to top
 
 
IP Logged
 
Sergei
YaBB Administrator
*****
Offline


Datamonkeys are forever...

Posts: 1658
UCSD
Gender: male
Re: Crash during start sequence (windows version)
Reply #4 - Nov 18th, 2010 at 12:53pm
 
Hi joao,

I don't have access to a Windows 7 system for testing; the crashing on Vista is definitely abnormal. I just recompiled a new version of HyPhy -- would you try it to confirm the crashing behavior? I was not able to reproduce the error on my Vista test box. Does HyPhy crash for ANY analysis, or just the Phylogenetic Handbook analysis?

Sergei
Back to top
 

Associate Professor
Division of Infectious Diseases
Division of Biomedical Informatics
School of Medicine
University of California San Diego
WWW WWW  
IP Logged
 
joao almeida
YaBB Newbies
*
Offline


Feed your monkey!

Posts: 4
Re: Crash during start sequence (windows version)
Reply #5 - Nov 28th, 2010 at 11:29am
 
Many thanks,

I will try the new version as soon as I download it.

....

Ok,
I just finished downloading, decompressing, and installing the new compiled version.
The program starts all right under Vista. None of the usual  'invalid model' messages appeared. Cheesy
I will proceed with intended analysis, and I will report on any weird behaviour (if found).

Thanks again,

jmfa
Back to top
 
 
IP Logged