Welcome, Guest. Please Login
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
  HomeHelpSearchLogin  
 
HYPHY not responding (Read 774 times)
tanz
YaBB Newbies
*
Offline


Feed your monkey!

Posts: 2
HYPHY not responding
May 4th, 2011 at 3:37pm
 
I am having the following trouble with the HYPHY package: HYPHY freezes up and does not respond when conducting branch-specific tests for positive selection.

A nucleotide file is chosen, tree, positive selection test (Quick, etc. anything and all that allows specific nodes), and a specific node. The analysis starts and then freezes. Tests over the entire tree (when a specific node is not chosen) do not freeze. I am currently running HYPHY2.0 under MacOSX 10.6.7.

Is it possible to test selection acting on a certain branch on the datamonkey server to ensure this is not a problem with the package, but my data?
Back to top
 
 
IP Logged
 
Sergei
YaBB Administrator
*****
Offline


Datamonkeys are forever...

Posts: 1658
UCSD
Gender: male
Re: HYPHY not responding
Reply #1 - May 4th, 2011 at 7:04pm
 
Hi tanz,

Do me a favor and try turning off multi-threading. Go to Preferences: Multiple Processors: CPUs to Load -- set the value to 1 and see if the problem goes away. There is some obscure data race condition in HyPhy Mac OS X GUI that I have not been able to track down yet -- perhaps you are seeing its effects.

Sergei
Back to top
 

Associate Professor
Division of Infectious Diseases
Division of Biomedical Informatics
School of Medicine
University of California San Diego
WWW WWW  
IP Logged
 
tanz
YaBB Newbies
*
Offline


Feed your monkey!

Posts: 2
Re: HYPHY not responding
Reply #2 - May 4th, 2011 at 10:18pm
 
Hi Sergei! Your suggestion works perfectly. Thank you! No freezes so far tonight...  Smiley
Back to top
 
 
IP Logged