Welcome, Guest. Please Login
YaBB - Yet another Bulletin Board
 
  HomeHelpSearchLogin  
 
Installation problems (Read 12090 times)
Tessa
YaBB Newbies
*
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 7
Installation problems
Sep 26th, 2013 at 2:13pm
 
I am attempting to install the command line version of hyphy on a mac running 10.8.2. I have downloaded Xcode and cMake from Homebrew.  When I use the command "cmake ./" I get a slew of error messages like: Performing Test OpenMP_FLAG_DETECTED - Failed.  I googled this, and it looks like mountain lion does not support openMP.  I have tried different suggestions I've found on-line for getting around this issue, but hyphy is still not compiling.  Do you have any suggestions.
Thanks Tessa
Back to top
 
 
IP Logged
 
Steven
Global Moderator
*****
Offline


Datamonkey Curious

Posts: 21
Gender: male
Re: Installation problems
Reply #1 - Sep 26th, 2013 at 3:13pm
 
Hi Tessa,

Have you tried running
Code (C++):
make HYPHYMP  


after
Code (C++):
cmake . 



OpenMP_FLAG_DETECTED - Failed is just a check that cmake is performing in order to create the correct Makefiles.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Tessa
YaBB Newbies
*
Offline


I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 7
Re: Installation problems
Reply #2 - Sep 27th, 2013 at 9:40am
 
Thanks for the reply.  I tried the commands you suggested but to the same end. Here are the last few lines after running "make HYPHYMP":
WARNING: Target "hyphy_mp" has EXCLUDE_FROM_ALL set and will not be built by default but an install rule has been provided for it.  CMake does not define behavior for this case.
WARNING: Target "HYPHYMP" has EXCLUDE_FROM_ALL set and will not be built by default but an install rule has been provided for it.  CMake does not define behavior for this case.
WARNING: Target "HYPHYOCL" has EXCLUDE_FROM_ALL set and will not be built by default but an install rule has been provided for it.  CMake does not define behavior for this case.
WARNING: Target "HYPHYDEBUG" has EXCLUDE_FROM_ALL set and will not be built by default but an install rule has been provided for it.  CMake does not define behavior for this case.
-- Generating done
-- Build files have been written to: /Users/vlb2/Downloads/hyphy-2.2
Scanning dependencies of target HYPHYMP
CMake Error: Directory Information file not found
[100%] Built target HYPHYMP

I do end up with a hyphy folder in the path usr/local/lib/hyphy, but as far as I can tell, there is no executable. 
I appreciate your time and help, Tessa
Back to top
 
 
IP Logged
 
Steven
Global Moderator
*****
Offline


Datamonkey Curious

Posts: 21
Gender: male
Re: Installation problems
Reply #3 - Sep 27th, 2013 at 9:56am
 
Hi Tessa,
The fact that I see:
Quote:
[100%] Built target HYPHYMP

Tells me it must have built.

It looks like you are building in the folder
Code:
/Users/vlb2/Downloads/hyphy-2.2/ 



Do you want to try looking for the binary there?
Back to top
 
 
IP Logged
 
Sergei
YaBB Administrator
*****
Offline


Datamonkeys are forever...

Posts: 1658
UCSD
Gender: male
Re: Installation problems
Reply #4 - Sep 27th, 2013 at 9:59am
 
Hi Tessa,

You should also issue a

Code:
$make install
 



command if you wish the build files to go to their designated directories.

Sergei
Back to top
 

Associate Professor
Division of Infectious Diseases
Division of Biomedical Informatics
School of Medicine
University of California San Diego
WWW WWW  
IP Logged
 
yuda
YaBB Newbies
*
Offline


Curious HyPhy user

Posts: 2
Re: Installation problems
Reply #5 - Oct 4th, 2013 at 2:51am
 
I downloaded 'hyphy-master' from Multimedia File Viewing and Clickable Links are available for Registered Members only!!  You need to Login Login, and typing 'cmake .' printed the following error messages.
******************************
-- Could NOT find OpenCL (missing:  OPENCL_LIBRARIES OPENCL_INCLUDE_DIR)
/opt/gridengine/bin/lx24-amd64/qmake: invalid option -- u
/opt/gridengine/bin/lx24-amd64/qmake: invalid option -- y
Usage: qmake [options] [target] ...
Options:

*snip*

-- Found unsuitable Qt version "" from NOTFOUND
CMake Error: The following variables are used in this project, but they are set to NOTFOUND.
Please set them or make sure they are set and tested correctly in the CMake files:
GTK2_GIO_LIBRARY (ADVANCED)
    linked by target "HYPHYGTK" in directory /home/haruo/hyphy-master

-- Configuring incomplete, errors occurred!
******************************

I would appreciate any feedback you can give.
Thank you,
Haruo
Back to top
 
 
IP Logged